4-1 seier mot Alta

FFK hadde besøk fra Alta fredag kveld og etter en tam start ble det en overbevisende seier til slutt.

Alta er på Østlandstur og møtte FFK fredag før det er ny kamp mot Hønefoss på søndag.
For FFK var Håvard Åsheim, Tim Nilsen, Eirik Mæland og Sakari Mattila utilgjengelige, de to førstnevnte er forventet tilbake i trening neste uke.

Bjørn Johansen og temaet hans gjorde dermed bare en forandring fra forrige ukes kamp mot Sarpsborg 08, Tomas Lopez Borgersen kom inn på høyrebacken for Åsheim.
Jenssen - Lopez - Nielsen - Stray Molde - Begby - M. Hagen - Veteli - Solberg - Maikel - Reuterswärd - Sellin var de som startet kampen for FFK.

Lite severdig første halvtime
Den første halvtimen av fredagens kamp var av det lite underholdende slaget. To lag som ikke fikk flyt i spillet sitt og et stort antall balltap begge veier ga lite valuta for inngangspengene.
I løpet av den første halvtimen, nærmere bestemt etter 19 minutter, kom Alta til sin eneste avslutning for omgangen. Et innlegg fra høyresiden satt Reginiussen i mål med hodet og 0-1 på Stadion på kampens hittil eneste målsjans.

Etter en halvtimes spill blir Love Reuterswärd satt opp 1 mot 1 og da er den unge svensken vanskelig å stoppe, såfremt man ikke gjør noe ureglementert. Det gjør Altas forsvarer, dermed straffe og den setter Kjell Rune Sellin sikkert i mål.
Herfra og ut omgangen begynte ting å sitte litt bedre for FFK og man så tendenser til bedre og bedre rytme i angrepsspillet.
Noen minutter før pause viste Solberg frem høyrefoten sin med et strøkent innlegg til Sellin, han headet mot lengste hjørnet, men ble stoppet av en glimrende redning fra bortelagets keeper. På returen dukket Maikel opp og den kunne ikke keeper gjøre noe med, 2-1 til FFK ved halvtid.

Full kontroll etter pause
Etter pause var det ett lag på banen. Alta hadde en avslutning på mål før hvilen, etter pause hadde de ingen.
FFK hadde full kontroll omgangen igjennom. Reuterswärd dro seg fint fri på venstrsiden tidlig i omgangen og serverte Solberg i god skuddposisjon, men Altas keeper hindret scoring.
Senere i omgangen skulle målene komme og det var Kjell Rune Sellin som stod for begg to.
Først ble han spilt lekent gjennom av innbytter Andreas Hagen, alene med keeper var han sikker som banken og satt inn 3-1.
Like etterpå var det igjen Andreas Hagen som skulle være nest sist på ballen når FFK bryter høyt i banen, Solberg slår et strålende innlegg til nevnte Hagen som header på mål, men keeper redder, på returen er Sellin og sikret seg et hat-trick.

Det siste kvarteret og 6(!) minutter tillegg ble søvndyssende med to lag som gledet seg til å bli ferdig. Til slutt blåste dommer av med 4-1 på tavla.

Bra etter hvert
Etter en trå start ble det en god kamp for FFK fredag kveld.
Det lugget veldig den første halvtimen i det som var en svak fotballkamp fra begge lag, men etter Sellin sin sikre straffescoring løsnet det gradvis for FFK som utover i kampen tok fullstendig over.

Kjell Rune Sellin scoret vinterens 4. mål i kveld og hadde i tillegg en assist, strålende for den hardtarbeidende trønderen. Andreas Hagen kommer inn og viser nok en gang at han har mye fotball i beina, to assist på 30 minutter for Hagen.
Det kollektive forsvarsspillet må også få skryt etter 90 minutter mot et topplag i 2. divisjon og kun en eneste målsjans imot.

Takk til alle som tok turen til Stadion en kjølig fredag kveld!

Strømmen neste
Neste treningskamp for FFK er også på Stadion, søndag 17. mars kommer OBOS-laget Strømmen til Fredrikstad. Den kampen har avspark 15:00.