Snipp, snapp, snute

Så var cupeventyret for juniorlaget ute. Vålerenga slo våre gutter etter ekstraomganger i 3. runde.

Vålerenga stilte med et meget sterkt lag. Med flere landslagsspiller i troppen viste de at de ikke tok lett på oppgaven. De beste juniorspillerne til Enga spiller til daglig i 2. divisjon, mens FFK sine beste juniorspillere har kamparena i 4. divisjon. Så det var ingen tvil om hvem som var favoritter.

Selv om VIF var storfavoritter visste vi at det var mulig å slå dem med en krigersk arbeidsinnsats og god lagmoral. Dagene før kampen forberedte vi oss godt. Vi gikk gjennom hva som ventet oss og hvordan vi skulle angripe kampen.

- Spillerne var ekstremt lojale til kampplanen. De vekslet mellom høyt og lavt press, og hindrer dermed Enga til å komme til de store sjansene. I tillegg brukte vi ball riktig ii forhold til kampens klima og kom til noen sjanser selv, forteller utviklingsansvarlig Magnus Meling.

Like før pause fikk FFK etablert litt spill på deres halvdel og Thomas Rekdal kom til avslutning fra 18 meter. Vålerengas keeper var uheldig og glapp ballen mellom beina sine og inn i mål. 

1-0 ledelsen til pause ga oss energi til å fortsette å jobbe beinhardt i 2. omgang.

2.omgang var lik som den første, Vålerenga trillet ball, mens FFK gutta jobbet iherdig med å forsvare seg. Det sto lenge 1-0, men 10 min før slutt fikk Vålerenga straffe. Det utnyttet de, selv om Aleksander Karstensen er veldig nærme å redde den. Dermed ble det ekstraomganger.

I ekstra omgangene tok kreftene slutt og Vålerenga tok ledelsen. Selv om vi presset på de siste minuttene, maktet vi ikke å score.

. Det er surt å tape etter å ha ledet så lenge, men Vålerenga vinner fult fortjent. Guttane skal ha skryt for den innsatsen og lojaliteten de viste i dag. Den skal det stå respekt av. Nå handler det om å gjenskape denne innsatsen og viljen så ofte som mulig, påpeker Meling.

Vi ønsker Vålerenga lykke til videre i NM!

Her ser du bilder fra kampen:

Annonse fra Obos-ligaen: