Nytt trenerteam for et spennende jr.lag

Et nytt og ambisiøst trenerteam er sammen med en meget spennende spillergruppe klar for en ny sesong i den rødhvite drakta

De to siste årene har jr.laget blitt trent av Glenn Rostad. Etter god innsats i to sesonger takker han for seg og erstattes av Magnus Meling. Magnus får med seg det lokale trenertalentet fra Lisleby, Thomas Johnsen. I tillegg blir også anerkjente Øivind Nilsen med en til to ganger i uken. Disse tre utgjør en god miks av nytenkning, erfaring, kontinuitet og fagkompetanse. Dette er noe de unge spillerne i klubben kan dra nytte av!

Magnus Meling har jobbet rundt jr.laget i fem år, først tre år som hovedtrener, deretter som spillerutvikler, og i år som Utviklingsansvarlig. Han har en bakgrunn med mastegrad i coaching og psykologi i fra NIH samt UEFA A-lisen. Kommende sesong vil han igjen fungere som hovedtrener for jr.laget med Thomas Johnsen som assistenttrener.

Thomas Johnsen har i nåværende sesong vært hovedtrener for Sparta Sarpsborg. Tidligere har han trent lag i Lillehammer, Rolvsøy og Lisleby. Han er utdannet barne- og ungdomsarbeider og jobber til daglig på Rød Skole.

Thomas er en hardtarbeidende og detaljorientert trener. Han er opptatt av å få det beste ut av hver enkelt spiller og å få de til å yte maksimalt. Personlig stiller han høye krav til seg selv og spillerne. I følge han selv har han også en meget tørr humor og sier følgende om sin nye rolle i klubben:

"Å få muligheten til å jobbe i FFK er noe jeg setter svært stor pris på! Det å få være en del av et så sterkt team vil gjøre meg til en enda bedre trener. Jeg skal gjøre mitt absolutt beste for å hjelpe klubben til å nå de målsettinger den har satt seg"

I tillegg til Meling og Johnsen kommer også Øivind Nilsen til å være en del av trenerteamet. Nilsen er en av de mest anerkjente trenerne i fra Fredrikstad. Han har tidligere vært A-lags trener og trener for aldersbestemt landslag. I sin pensjonisttilværelse fungere han nå også som veileder for NFF sine UEFA A-kurs.  Øivind kommer til å være med rundt jr.laget noen økter i uken. FFK er svært fornøyd med å ha med en så rutinert og erfaren trener rundt jr.spillerne i klubben.

Formålet med jr.laget er å profesjonalisere spillerne ved å dyrke spisskompetanse, forbedre fysiske egenskaper og bedre prestasjonsmentaliteten. I tillegg handler det om å legge forholdende til rette for at spillerne kan ta steget opp på A-lager og takle profflivet. Det vil si at i løpet av året skal spillerne lære og trene på følgende:

I følge virksomhetsplanen til FFK har jr.laget til FFK følgende mål:

• Utvikle minimum tre ungdoms-landslagspillere i løpet av en 3-års periode.
  • Hvert år produsere minst en klubbutviklet spiller som debuterer på A-laget
  • Hvert år skal minst en spiller gå fra "hospitant" til "innhopper" i A-troppen
  • Forsyne A-laget med så mange spillere at i løpet av en 3-års periode skal A-troppen bestå av minimum 30% klubbutviklete spillere
  • Hevde seg i interkrets.
  • Nå minimum kvarfinalen i NM hvert år.
  • Spille seniorfotball i 3.divisjon

Neste år G19 tropp består av følgende spillere:

- Said Barakat
- Aleksander Karstensen
- Alexander Zoulakis
- Saman Bye Rostami (Ny i fra Moss)
- Tomas Lopez
- Leo Olsen
- Fredrik Stokke
- Daniel Johansson
- Henrik Johansen
- Mathias Wærner Nilsen (Ny i fra Trosvik)