Til topps i Adidas Cup

Guttelaget gikk til topps i G16-klassen i Adidas Cup etter finalehelg på Gjøvik denne helgen.

Adidas Cup er en landsomfattende ungdomsturnering som startet ved sesongstart og ble avsluttet med en finalehelg på Gjøvik. Vårt guttelga gikk til topps i grunnspillet i våres, foran Konnerud, Stoppen, Skogstrand og Asker. Deretter er Gjelleråsen og Fyllingsdalen blitt slått ut i 8-delsfiniale og kvartfinale.

Under finalehelgen på Gjøvik møtte våre gutter Hødd i semifinalen. FFK gikk ut i et høyt tempo fra start og ledet 2-0 allerede etter 10 minutter. Først et selvmål og så en straffescoring fra Fredrik B. Hansen. Etter 35 minutter stod det hele 4-0 etter scoringer fra Daniel Willadsen og Pawel Chrupalla. Da var kampen i realiteten avgjort. Men Hødd ga seg ikke og fikk sin redusering før pause. Hødd ga oss sterkere motstand i 2. omgang, men klarte ikke å score flere mål. Det gjorde derimot vi. FFK vinner kampen hele 5-1 etter at Noah R. Olsen satte punktum to minutter før slutt.

Søndagens finale mot Nordhordland startet som kampen dagen før. Allerede etter ti minutter ledet FFK 2-0 etter scoringer fra Oscar Jansson og Daniel Willadsen. Våre gutter dominerte første omgang fullstendig. Men flere scoringer ble det ikke. I andre omgang slipper vi Nordhordland unødvendig inn i kampen og vi blir mer slurvete. Først når motstanderen utlikner til 2-2 etter 55 minutter våkner FFK igjen. Vi tar raskt tilbake ledelsen igjen etter scoring fra Eivind Luktvasslimo. Deretter var det liten tvil om hvor seieren skulle ende.

Gratulerer til den 20-mann sterke troppen som var med i helgen. Alle var med og bidro til pokal og gullmedaljer!

PS. Eivind Luktvasslimo ble av en nøytral jury kåret til banens beste under finalen.